In 2020 planden wij een cruise met de Aqua Mekong vanuit Vietnam naar Cambodja.   Corona strooide in 2020 en 2021 roet in het eten.   Ook begin 2022 was de Aqua Mekong nog niet terug in de vaart.   In 2023 moest één van onze reisgenoten onder het mes maar in 2024 kon onze Mekong Cruise eindelijk doorgaan.   Aqua Mekong loste alle verwachtingen in en zorgde voor een magische reis van Vietnam naar Cambodja.

Voorbereidingen voor de Mekong cruise 

Wij vlogen met Singapore Airlines en maakten van de gelegenheid gebruik om enkele dagen Singapore te bezoeken.  Wij maakten hier in het verleden al meermaals een stopover en we wilden dat onze reisgenoten deze prachtige stad ook leerden kennen.   48 uur in Singapore is net voldoende om de highlights van de meest groene stad ter wereld te ontdekken.  Bovendien is het een goede manier om de jetlag te overwinnen voor je aan boord van de Aqua Mekong gaat voor een onvergetelijke Mekong Delta Cruise.

Na onze korte citytrip in Singapore vlogen we door naar Ho Chi Minh in Vietnam.   Ook hier bleven we 1 nacht om daarna met een taxi naar de Aqua Mekong te worden gebracht voor het doel van onze reis: Mekong river cruising.

TIjdens deze week op de Aqua Mekong passeerden we de grens met Cambodja.   Aan het einde van de reis vlogen we nog door naar Siem Reap want een bezoek aan Cambodja is niet compleet zonder een bezoek aan de tempels van Angkor Wat.

Reisdocumenten (2024)

Op het moment van onze reis, moesten we een hele papierwinkel verzamelen.   

Let op: check voor je reis altijd zelf wat de vereisten op dat ogenblik zijn.

Reisdocumenten Singapore

  • Om Singapore binnen te komen, moet je paspoort nog minimum 6 maanden na terugkeer geldig zijn.
  • Wil je zelf met de auto rijden dan heb je een internationaal rijbewijs nodig.  Dat kan je gewoon aanvragen in het stadhuis van je woonplaats.  Uiteraard moet je ook je gewone rijbewijs bij hebben.
  • 1 tot 3 dagen voor vertrek moet je een Singapre Arrival Card online invullen.  
Img 9598
Img 9599
Img 9606

Reisdocumenten Vietnam

  • Ook voor Vietnam moet je paspoort na terugkeer nog minstens 6 maanden geldig zijn.
  • Om Vietnam binnen te komen heb je een visum nodig.  Je kan online een e-visum aanvragen;  Doe dit op tijd want er zijn regelmatig problemen met het online visum systeem.   Check de informatie op je visum ook goed want je zou niet de eerste zijn die het land niet binnen mag vanwege een foutje op je visum.   Het zou toch doodzonde zijn als je daardoor de start van je Mekong Cruise mist.
  • Ook in Vietnam heb je een internationaal rijbewijs nodig als je zelf wil rijden.   
Aiur5205

Reisdocumenten Cambodja

  • Ook voor een reis naar Cambodja moet je paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn na terugkeer.
  • Je hebt ook een visum nodig voor Cambodja.  Aangezien wij tijdens one Mekong River cruise de grens overstaken, regelde Aqua Mekong deze formaliteit voor ons.
  • Minstens 7 dagen voor aankomst moet je een Cambodja e-arrival card invullen.
  • En ook hier heb je een internationaal rijbewijs nodig.