Verzorgingsproducten uitkiezen die je meeneemt op reis is altijd even puzzelen. Je hebt te maken met veel verschillende klimaat- en omgevingsfactoren maar je hebt geen zin om je hele beautykast mee te spelen. Hier zijn vijfonmisbare producten die je moet overwegen mee te nemen voor je volgende avontuur!

 

5 x Essentiële haar- en huidverzorgingsproducten voor op reis

1. Een klimaatvriendelijke shampoo

Je haar heeft nog steeds de juiste verzorging nodig, met name als je reist naar een bestemming met een ander klimaat. Voor zongebleekt haar is een zilvershampoo Beauty Plaza ideaal om te voorkomen dat je haar een gelige tint krijgt. Als je weet dat je veel tijd in het zwembad of in de zee zult doorbrengen, kies dan voor een hydraterende shampoo die je haar beschermt tegen uitdroging door chloor en zout water.

 

Haarverzorging Vakantie
Foto door Kampus Production: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/schoonheidssalon-oudere-vrouw-client-klant-8834067/

2. Vaseline of andere Petroleum Jelly

Dit multifunctionele product is een redder in nood voor verschillende huidproblemen die je op reis kunt tegenkomen. Droge lippen door de wisseling van klimaat? Gebruik wat vaseline om ze soepel te houden. Ook voor andere droge plekjes op je huid biedt het verlichting. Bovendien kan het dienst doen als vervanger voor mascara of wenkbrauwgel: smeer een beetje vaseline op een schoon borsteltje en breng het aan op je wimpers of wenkbrauwen voor een vollere look.

3. Make-up Remover doekjes

Indien je met minimale bagage wil reizen, kan het onhandig zijn om een grote fles make-up remover mee te nemen. Make-up remover doekjes zijn dan een praktische oplossing. Let wel op dat je doekjes kiest die zacht zijn voor je huid en niet irriteren. Indien je naar een land reist waar ze make-up remover verkopen van prima merken, kun je er ook voor kiezen om de doekjes als tussenoplossing te gebruiken en op je bestemming je favoriete remover te kopen zodra je hier tijd voor hebt.

4. Zonnebrandcrème en aftersun

Wellicht heel voor de hand liggend, maar deze producten zijn onmisbaar tijdens elke reis. Bescherm je huid met een goede zonnebrandcrème en kalmeer deze na blootstelling aan de zon met een after sun lotion of pure aloë vera gel. Aloë vera is een veelzijdig product dat helpt bij verbranding door de zon, maar ook bijvoorbeeld bij insectenbeten, scheerirritaties of ontstekingen

 

Zonnecfreme
Afbeelding van Beate via Pixabay

5. Puimsteen

Voor de wandelaars onder ons is puimsteen een minder voor de hand liggende, maar hele fijne toevoeging aan je bagage. Puimsteen weegt bijna niks maar is wel ideaal voor ruwe voeten. Het helpt bij het verwijderen van eelt en dode huid, hierdoor hoef je geen gave wandeltochten te laten liggen door vermoeide en oncomfortabele voeten in je wandelschoenen. 

Bewaar voor later!

 

Haar En Huisverzorging Op Reis