Tijdens 'Le Table de Printemps à Chateau Amélie' geniet je van een gastronomisch weekend in de Jura in Frankrijk. Deze prachtige streek is de thuishaven van gastheer, chef en entertainer Jurgen Dirckx. Hij ontvangt je in zijn Chateau Amélie en neemt je op sleeptouw om de omgeving te ontdekken. 40% van de Jura bestaat uit bossen dus het is een ideale omgeving voor een actieve vakantie maar je kan uiteraard ook gewoon luieren aan het zwembad. Je zal echter vooral genieten van de tongstrelende gerechten die hier worden geserveerd.
Gastronomisch weekend in Frankrijk
Highlights van dit gastronomisch weekend
- gastronomie
- relax-modus
- wandelingen in de natuur
- bezoek aan pittoreske dorpjes
- yoga/sauna/zwemmen
Verblijf
U verblijft 3 nachten in Chateau Amélie, een petit-chateau aan de oevers van de l'Aine. Uw gastheer en tevens chef kok Jurgen legt u de komende dagen in de watten. Normaal is een verblijf in Chateau Amélie enkel mogelijk indien u het kasteel volledig afhuurt. Per uitzondering is het nu echter mogelijk om slechts 1 kamer te boeken.
Programma
DAG 1
Check in vanaf 14u. U maakt kennis met Chateau Amélie en geniet van het prachtige uitzicht vanop het terras. De traag stromende rivier met de bergen van La Petit Montagne op de achtergrond brengt u meteen tot rust.
Jurgen serveert aan het zwembad champagne met fijne lentehapjes.
Om 20.00u geniet u op het terras van een 'Salade Folle" met heerlijke kreeft en aansluitend van een kaasselectie uit de Jura. Uiteraard serveert men hierbij sublieme wijntjes uit de nabijgelegen Bourgogne.
DAG 2
De dag start met een heerlijk Frans ontbijt met stokbrood, huisgemaakte confituren, croissants, pain au chocolat,.....
De rest van de voormiddag staat in het kader van gezondheid. U kan zwemmen, deelnemen aan een yoga-sessie, genieten van een opgiet in de panoramische Finse sauna, u verkent de omgeving of u doet gewoon even helemaal niets.
TIjdens de middag bezoek je een pittoresk dorpje in de streek waar je geniet van de typische Franse sfeer. Op het marktplein drink je een aperitiefje om aansluitend te lunchen bij Fabien die onlangs meer dan verdiend een BIB Gourmand behaalde in de Michelin gids.
's Avonds geniet je aan de grillade op het terras nog even na. Jurgen serveert rilette van forel op vers geroosterde stokbroodjes en in de panyol bereidt hij een poulet de Bresse, de koningin van de kippen, met truffel, morilles en sauce Vin Jaune.
DAG 3
Uiteraard starten we vandaag opnieuw met een zalig ontbijt met als extraatje de klassieke lekkernij 'Verloren brood'. Frans stokbrood gedrenkt in verse eieren en volle melk, gebakken in hoeveboter en bestrooid met donkere suiker. Slecht voor de cholesterol, maar oh zo lekker.
Daarna is er opnieuw een yoga- en/of saunasessie mogelijk.
Na het uitgebreide ontbijt, kiest Jurgen voor een lichte lunch met veel UMAMI. Een lichte Japanse broth, enkele verse sushi rolls en bowls zorgen dat je de middag door komt.
In de namiddag kan u een wandeling maken naar de prachtige watervallen in de buurt, u bezoekt één van de vele dorpjes in de omgeving of u doet weer lekker niets.
De laatste avond sluiten we af in stijl met een gastronomisch diner. Chef Jurgen serveert zijn bekendste gerechten in een verfijnd 5-gangen menu met aangepaste wijnen onder begeleiding van live-muziek. Bij kaarslicht sluiten we de avond af met tongstrelende digestifs en laten we de nacht vallen over Thoirette.
DAG 4
Tussen 10 en 12 wordt er een brunch met huisgemaakte terrines, Franse salades en locale specialiteiten geserveerd.
Check out: 13u
PRIJS
- Verblijf in standaardkamer: 999 euro pp
- Verblijf in een suite: 1250 euro pp
Prijzen zijn inclusief:
- Alle maaltijden
- Alle alcoholisch en niet-alcoholische dranken
- Transfer van en naar de luchthaven
- Alle transfers tijdens uw verblijf
Prijzen zijn exclusief:
Verplaatsing naar Thoirette.
Algemene informatie over de Jura
De Jura is een Frans departement in het oosten van Frankrijk. De regio is uitermate geschikt voor wijnbouw en je vindt hier veel kaasmakers. De bekende raclette is een typisch gerecht uit de Jura. Ook de befaamde Vin Jaune komt hier vandaan.
Klimaat in de Jura
De temperatuur bedraagt in juni gemiddeld 23 graden. Door de nabijheid van de Alpen koelt het 's avonds echter wel snel af.
Hoe bereik je Chateau Amélie?
Chateau Amélie ligt op 870 km van Brussel en is dus makkelijk bereikbaar met de auto.
De vliegvelden van Genève en Lyon liggen op 40 en 80 km afstand.
Indien u vliegt, reserveren wij graag een vlucht voor u. De transfer luchthaven - hotel - luchthaven is inclusief.
Chef Jurgen Dirckx
Jurgen verdiende zijn sporen in de gastronomie in het succesvolle restaurant Lazuli in Turnhout. Daarna opende hij boutique hotel Villa Tilia in de Kempen. Dat smaakte naar meer waardoor hij uiteindelijk in Chateau Amélie terecht kwam.
Misschien kent u hem als TV-kok bij de regionale TV..
Like it? Pin it!