Door het lekkere warme weer in de zomer, gaan de meeste Belgen eerder op verlof in het zuiden van Frankrijk dan in het noorden. Nochtans heeft het noorden van Frankrijk enorm veel te bieden, en is het een uitstekende vakantiebestemming voor je volgende trip! Ontdek in dit artikel de voornaamste troeven van het prachtige Noord-Frankrijk. Volg maar mee!

Ideaal voor geschiedenisfanaten

Wie fan is van cultuur en geschiedenis, kan dit in Noord-Frankrijk in overvloed opzoeken. Ver rijden hoef je hiervoor niet te doen, aangezien deze regio dicht bij België en Nederland ligt. Je hebt er steden zoals Lille, Amiens en Rouen die bekendstaan om hun architectuur, musea en kathedralen. Zo heb je de zeer bekende gotische kathedraal van Amiens, die absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Verder biedt de regio een tal van gelegenheden om je verder te verdiepen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Zo kan je slagvelden en herdenkingsplekken bezoeken, die zowel informatief als ontroerend zijn.

Noord Frankrijk
Afbeelding van edmondlafoto via Pixabay

Adembenemende natuur

Frankrijk staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Deze is met hopen ook terug te vinden in het noorden van het land. Zo zijn er prachtige heuvels, rustgevende bossen en uitgestrekte stranden. Wie graag wandelt, moet een bezoekje brengen aan de Opaalkust. Hier kan je kliffen bewonderen en vervolgens tot rust komen op het strand. Wie wil kan hier ook een ontspannen verblijf opzoeken, zoals opzoeken. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiepark in Noord-Frankrijk te midden van al deze prachtige ongerepte natuur, waar ook je hond welkom is. Dit soort parken biedt accommodaties aan die je volledig doen ontspannen. Ideaal dus voor gezinnen en koppels die even tot rust willen komen na een dagje hiken.

 

Natuur In Noord Frankrijk
Afbeelding van Peter H via Pixabay

Gastronomie om U tegen te zeggen

Natuurlijk zou het Frankrijk niet zijn, als er geen lekker eten en drinken is. In het noorden van Frankrijk kan je er zeker van zijn dat je smaakpapillen verwend zullen worden. Denk aan overheerlijke kazen en wijnen, maar ook stoofschotels die je omver zullen blazen. Doordat de kust in de buurt is, zal je ook veel verse zeevruchten, met mosselen en oesters, op het menu van restaurants zien staan. Deze kunnen we ook enorm aanraden! Bovendien is op restaurant gaan in deze streek over het algemeen goedkoper dan in België of Nederland.

Vergeet ook zeker niet de lokale markten te bezoeken, met lokale delicatessen die je smaakpalet verder zullen ontwikkelen. Het zijn deze soort culinaire ervaringen, in combinatie met de adembenemende natuur en de sfeer van historie, die een Noord-Frankrijk vakantie zo fantastisch maken.

Hopelijk heb je wat bijgeleerd over waarom het noorden van ons buurland zo de moeite waard is om te bezoeken. Alvast veel plezier gewenst!

Vakantiein Noord Frankrijk