Een rondreis door Brazilië en Argentinië biedt een avontuurlijke en culturele ervaring die je niet snel zult vergeten. Deze reis neemt je mee van bruisende steden tot indrukwekkende natuurwonderen, waarbij je de rijke cultuur en gastvrijheid van beide landen zult ervaren. Laat je meevoeren op een reis die je langs kleurrijke markten, uitgestrekte landschappen en iconische bezienswaardigheden brengt.

Rondreis door Brazilië en Argentinië

Dag 1-2: Aankomst in Rio de Janeiro, Brazilië

 

Je avontuur begint in Rio de Janeiro, een stad die bekend staat om zijn levendige sfeer en adembenemende uitzichten. Na je aankomst kun je genieten van een ontspannen wandeling langs de beroemde stranden van Copacabana en Ipanema. In de avond kun je dineren in een van de vele chique restaurants of genieten van de lokale keuken in een van de sfeervolle eettentjes aan het strand.

Op de tweede dag is het tijd om de stad verder te verkennen. Bezoek het iconische Christusbeeld op de Corcovado-berg voor een panoramisch uitzicht over de stad en de baai.

Een rit met de kabelbaan naar de top van de Suikerbroodberg biedt een ander spectaculair uitzicht. Sluit de dag af met een bezoek aan de levendige wijk Lapa, bekend om zijn samba clubs en bruisende nachtleven.

Afbeelding van Werner Sidler via Pixabay
Christus Beeld Brazilie

Dag 3-4: Iguazú-watervallen

Vanuit Rio de Janeiro vlieg je naar Foz do Iguaçu om de indrukwekkende Iguazú-watervallen te bezoeken. Dit natuurwonder, dat op de grens ligt van Brazilië en Argentinië, bestaat uit een reeks watervallen die samen een adembenemend schouwspel vormen. Breng de eerste dag door aan de Braziliaanse kant van de watervallen voor een panoramisch uitzicht.

Op de vierde dag steek je de grens over naar de Argentijnse kant van de watervallen. Hier kun je dichter bij het water komen en de kracht van de watervallen van dichtbij ervaren. Een boottocht naar de voet van de watervallen is een must voor de avonturiers. Vergeet niet om ook het omliggende regenwoud te verkennen, waar je een verscheidenheid aan flora en fauna kunt ontdekken.

 

Iguazu Watervallen
Afbeelding van José Joey via Pixabay

Dag 5-6: Buenos Aires, Argentinië

Na het bezoek aan de Iguazú-watervallen reis je verder naar Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië. Buenos Aires staat bekend om zijn Europese charme, tango, en levendige cultuur. Begin je verkenningstocht met een bezoek aan de historische wijk San Telmo, waar je kunt genieten van straatartiesten en antiekmarkten.

Een dag later kun je de elegante wijk Recoleta bezoeken, waar je het beroemde Recoleta-kerkhof kunt verkennen, de laatste rustplaats van onder andere Eva Perón. In de middag kun je de kleurrijke wijk La Boca ontdekken, beroemd om zijn felgekleurde huizen en levendige kunstscène. Sluit je dag af met een tangoshow en diner in een van de vele stijlvolle restaurants.

 

Buenos Aires
Afbeelding van Brigitte Werner via Pixabay

Dag 7-8: Patagonië – El Calafate

Vanuit Buenos Aires vlieg je naar El Calafate in Patagonië, een regio die bekend staat om zijn spectaculaire landschappen en gletsjers. Breng de eerste dag door met het verkennen van het stadje en geniet van lokale specialiteiten zoals Patagonische lam.

Op de achtste dag staat een bezoek aan de beroemde Perito Moreno-gletsjer op het programma. Deze gletsjer is een van de weinige gletsjers ter wereld die nog steeds groeit. Maak een wandeling over de speciaal aangelegde paden voor een indrukwekkend uitzicht op de gletsjer, en voor de avonturiers is er de mogelijkheid om een gletsjerwandeling te maken.

 

Gletsjer Patagonie
Afbeelding van Adam Derewecki via Pixabay

Dag 9-10: Bariloche en het Merengebied

Reis verder naar Bariloche, gelegen in het Argentijnse Merengebied. Deze pittoreske stad, omringd door bergen en meren, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Breng de eerste dag door met het verkennen van het centrum van Bariloche, waar je kunt genieten van de Zwitsers geïnspireerde architectuur en lokale chocolade.

Verder kun je een uitstapje maken naar het Nahuel Huapi Nationaal Park. Hier kun je wandelen, fietsen of een boottocht maken op het meer. De schilderachtige landschappen van bergen, bossen en meren zorgen voor onvergetelijke uitzichten en fotomomenten.

 

Bariloche
Afbeelding van Gaston Gallardo via Pixabay

Dag 11-12: Mendoza – Wijnstreek

Vanuit Bariloche reis je naar Mendoza, de beroemde wijnstreek van Argentinië. Deze regio staat bekend om zijn Malbec-wijnen en prachtige wijngaarden. Breng de eerste dag door met een wijnproeverij in een van de vele wijngaarden en geniet van een heerlijke lunch te midden van de wijnvelden.

Daarnaast kun je een fietstocht maken door de wijngaarden of een bezoek brengen aan het Andesgebergte. De combinatie van wijn, gastronomie en adembenemende landschappen maakt Mendoza tot een hoogtepunt van je reis.

 

Mendoza Wijnen
Afbeelding van German El Sauki via Pixabay

Dag 13-14: Terug naar Buenos Aires en vertrek

Je rondreis eindigt met een terugkeer naar Buenos Aires. Gebruik de laatste dagen om te genieten van de stad, bezoek de wijken die je nog niet hebt gezien, en maak een laatste wandeling langs de levendige straten. Doe nog wat laatste inkopen en geniet van een afsluitend diner in een van de vele uitstekende restaurants die de stad te bieden heeft.

Deze rondreis door Brazilië en Argentinië biedt een perfecte mix van cultuur, natuur en avontuur. Van de bruisende stranden van Rio de Janeiro tot de majestueuze gletsjers van Patagonië en de heerlijke wijnen van Mendoza, deze reis zal je een onvergetelijke ervaring bieden die je nog lang zult koesteren.

Staat deze rondreis door Braziliën en Argentinië ook op jouw verlanglijstje?

Bewaar voor later!

 

Rondreis Door Brazilie En Argentinie